Tietoa ColonView-testistä

ColonView on pikatesti, jolla ulosteen piilevä veri voidaan havaita helposti ulostenäytteestä. Herkkä ja tarkka testi havaitsee immunokemiallisesti ihmisen hemoglobiinin ja hemoglobiini/haptoglobiinikompleksin.  Biohitin ColonView Hb- ja Hb/Hp-testin pääasiallinen käyttötarkoitus on suolistotautien, kuten suolistosyöpien ja suurten verta vuotavien adenoomien seulonta. Suolistosyövän seulonta vähentää kuolleisuutta, sillä se auttaa havaitsemaan syövän varhaisessa vaiheessa, jolloin syöpä on vielä parannettavissa.

ColonView-testi havaitsee ihmisen hemoglobiinin kokonaisuudessaan. Hemoglobiini hajoaa, kun se kulkee ruoansulatuskanavan läpi. Tämän vuoksi ColonView-testi sopii erityisesti verenvuodon havaitsemiseen paksusuolesta ja peräsuolesta.

Haptoglobiini-proteiini sitoo hajonneen hemoglobiinin ja muodostaa Hb/Hp-kompleksin. Hb/Hp on vakaampi molekyyli kuin hemoglobiini. On myös olemassa näyttöä (9), että suuret vertavuotavat adenoomat on helpompi löytää ulostenäytteestä havaitsemalla Hb/Hp-molekyyli kuin pelkkä Hb-molekyyli. Kun lähes kaikki suolistosyövät kehittyvät suurista adenoomista, joiden poistaminen on tehokas tapa ehkäistä syöpää, ColonView-testin yhdistämä Hb- ja Hb/Hp-testaus voi auttaa löytämään syöpiä ja ehkäisemään muutosten kehittymistä suolistosyöväksi.

Koska Hb/Hp-kompleksi on vakaampi kuin hemoglobiini, sen havaitseminen ulosteessa voi tarkoittaa myös verenvuotoa yläruoansulatuskanavasta. ColonView-testin Hb- ja Hb / Hp -yhdistelmä voi auttaa paikallistamaan verenvuodon ennen lisätutkimuksia.

ColonView Hb- ja Hb/Hp-testit tarjotaan helppokäyttöisessä näytteenottopakkauksessa, joka sisältää kaiken tarvittavan kotona tehtävään näytteenkeräykseen ilman, että ulosteeseen tarvitsee koskea. Samaa näytettä voidaan käyttää sekä Hb- että Hb/Hp-testaukseen.

ColonView Hb- ja Hb/Hp -testit ovat helppoja ja nopeita testejä, joiden tulos valmistuu 15 minuutissa.

Lisätietoja: